Meteen naar de inhoud

Vrij Beverwijk geeft schot voor de boeg

De nieuwe partij Vrij Beverwijk heeft als eerste politieke partij het startsein gegeven voor de gemeenteraadsverkiezingen, door het complete verkiezingsprogramma te publiceren. Een programma vol punten die overduidelijk uit de koker komen van lijsttrekker Kelly Uiterwijk en lijstduwer Frans Koster.

Beverwijk zucht onder dumpingen van grofvuil. Laat HVC op een vaste dag per maand rondrijden om het grofvuil op te halen, en dat is afgelopen, denkt Vrij Beverwijk. Op het Meerplein, Beverplein, Stationsplein en de Markt wil de partij gratis parkeren invoeren. Jongeren die ’een biertje vasthouden’ in een café moeten niet meer worden vervolgd. Handhaving van de horeca door middel van jonge ’mystery guests’ moet afgelopen zijn. Dat getuigt van wantrouwen tegenover de horeca, meent de nieuwe partij.

De partij verzucht dat er weinig is overgebleven van de roemruchte feestweek van Beverwijk. Suggesties worden gedaan om hier weer meer leven in te krijgen. Opvallend: de burgemeester moet elk jaar Sinterklaas ’met zijn Zwarte Pieten’ ontvangen, circussen met wilde dieren zijn weer welkom in de stad, en er komt voorlopig geen fusie met Heemskerk en Velsen.

De stad moet alleen de verplichte dingen doen om asielzoekers en statushouders te helpen. Asielzoekers krijgen geen voorrang meer op een sociale huurwoning. Ze moeten achteraansluiten, en versneld integreren en vrijwilligerswerk verrichten.

De Alkmaarseweg, die aan de noordkant tot een woonstraat is omgevormd, is mislukt en er moet worden gedacht over een nieuwe invulling. De golfbaanvariant van de aansluiting A8-A9 is uit den boze. Lokale aannemers krijgen voorrang bij gemeentelijke klussen.

Young Art

De subsidie voor het Young Art festival en andere culturele initiatieven wordt beeindigd, maar het Kennemer Theater krijgt wel geld, en mag bovendien verhuizen naar het stationsgebied.

Bij de aanstelling van ambtenaren moeten zij aantonen dat ze een binding hebben met Beverwijk, en daar het liefst wonen. Camping Aardenburg in Wijk aan Zee wordt niet bebouwd met woningen.

De partij omschrijft het program als liberaal; minder overheidsbemoeienis is het belangrijkste punt.

(bron: noordhollandsdagblad; Bart Vuijk)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.