Meteen naar de inhoud

Parkeerbeleid

Vrij! strijdt tegen de desastreuze parkeerplannen van wethouder Dorenbos!

Langer en duurder betaald parkeren in de gehele binnenstad van Beverwijk. Het afpakken van bewonersvergunningen en handhaving met een peperdure scanauto. Voor Vrij! is dit een gruwel. Onze fractievoorzitter Kelly Uiterwijk heeft in de vergadering al onze bezwaren uiteengezet. U kunt onze gehele bijdrage hier terugkijken

Er is nog enorm veel onduidelijkheid over de parkeerplannen. Wethouder Dorenbos dramt echter deze plannen, om de auto uit het centrum te pesten, gewoon door. Uit de besprekingen in de commissievergaderingen en de raadsvergadering komt het beeld naar voren dat de voltallige coalitie (Samen Lokaal, D66, PvdA, CDA en O’ns Beverwijk) deze plannen wil steunen. Het is echter nog niet te laat! De stemming is pas op 12 oktober.

Vrij! doet er alles aan om deze plannen tegen te houden. Wilt u ons helpen? Kom op 12 oktober om 19:00 uur naar de raadsvergadering in het stadhuis om ons te steunen of deel uw zorgen met ons via onderstaand contactformulier. 

Breken Samen Lokaal en haar nakomelingen hun verkiezingsbelofte?

Samen Lokaal beloofde in 2022 in haar verkiezingsprogramma het navolgende:Parkeertarieven worden niet verhoogd. Daarbij blijft op zaterdag en donderdagavond parkeren in het centrum gratis en onderzoeken wij de mogelijkheid om de betaaltijden te verkorten. Dit om de aantrekkingskracht voor winkelend publiek verder te versterken. Blauwe zones worden in overleg met bewoners aangepast of ingevoerd. Bij nieuwe ontwikkelingen en herinrichtingen zetten wij in op voldoende (extra) parkeerplaatsen.”

Onder meer door deze verkiezingsbelofte werd SamenLokaal de grootste partij van Beverwijk met 8 zetels. Nu lijkt Samen Lokaal echter voor de desastreuze parkeerplannen te gaan stemmen, die de betaaltijden langer en de tarieven duurder maken.

Zoals u wellicht weet bestaat Samen Lokaal inmiddels uit 4 fracties. Samen Lokaal (4 zetels), O’ns Beverwijk (2 zetels), Fractie Koçak (1 zetel) en Motie Mendes (1 zetel).

Ook nakomeling O’ns Beverwijk lijkt voor de parkeerplannen te gaan stemmen. Fractie Koçak en Motie Mendes waren tijdens alle vergaderingen over het parkeren afwezig, hun standpunt is dan ook onduidelijk.

Onze fractievoorzitter Kelly Uiterwijk wilde van Samen Lokaal weten waarom zij hun verkiezingsbelofte breken. Helaas bleef elk antwoord uit. Zie hier de clash met fractievoorzitter Michel Verreij van Samen Lokaal.

Wat gaat er voor u veranderen als de parkeerplannen worden vastgesteld?

  • Het gratis parkeren op zaterdag wordt afgeschaft. Parkeren op zaterdag wordt (na de eerste 2 uur) weer betaald. U moet op zaterdag sowieso weer langs de parkeerautomaat.
  • Doordeweeks en op zaterdag worden de parkeertijden uitgebreid. Tussen 18:00 en 19:00 uur moet ook betaald worden voor parkeren.
  • De parkeertarieven stijgen naar 1,55 euro per uur. Vanaf het derde uur loopt het uurtarief op naar 3,05 per uur om zo lang parkeren te voorkomen.
  • De blauwe zone verdwijnt. In alle blauwe zones in het centrum wordt betaald parkeren ingevoerd. Bewoners kunnen voor bezoekers een bezoekerspas aanvragen. Met deze bezoekerspas kunnen bezoekers de eerste 200 uur parkeren tegen een gereduceerd tarief van 25 cent per uur. Na deze 200 uur betalen bezoekers ook de volle mep.
  • Bewoners in het betaald parkeren gebied (Let op! Dus ook de huidige blauwe zone) mogen nog maar maximaal twee parkeervergunningen per huishouden hebben. Alle derde parkeervergunningen worden ingetrokken.
  • In de omliggende straten zal een waterbedeffect ontstaan, doordat mensen hun auto aan de randen van het betaald parkeren gebied gaan neerzetten.
  • Er komt een scanauto, die 250.000 euro per jaar kost, om het parkeerbeleid te handhaven.
  • Een parkeernorm van 0,4 tot 0,6 auto per woning voor alle nieuwbouw aan de stadskant van de Spoorzone.

Stuur ons een berichtje via onderstaand formulier

Of u kunt ons ook mailen naar info@vrijbeverwijk.nl of ons bellen op 0657990020

Lees hieronder onze laatste nieuwsberichten over het parkeerbeleid in de gemeente Beverwijk

Mondelinge vragen over parkeren

Vorige week stemde een meerderheid van de gemeenteraad helaas in met de desastreuze parkeerplannen van wethouder Dorenbos. Vrij! stelt morgen in de raadsvergadering mondelinge vragen

Lees verder