Meteen naar de inhoud

Mondelinge vragen over parkeren

Vorige week stemde een meerderheid van de gemeenteraad helaas in met de desastreuze parkeerplannen van wethouder Dorenbos. Vrij! stelt morgen in de raadsvergadering mondelinge vragen over de uitvoering van deze plannen:

Vorige week zijn de parkeerplannen aangenomen in de raad. Deze plannen worden ingevoerd per 1 januari. Tevens heeft de wethouder aangegeven in het begin coulant om te gaan met handhaven. Echter vernemen wij dat er momenteel twee extern ingehuurde fiscaal handhavers actief zijn, die controleren op het parkeren.

  1. Klopt het dat er 2 extern ingehuurde fiscaal handhavers in Beverwijk actief zijn om het parkeren te handhaven?
  2. Wie heeft besloten om deze handhavers in te huren en wat is de reden hiervan?
  3. Heeft de raad dit financieel goedgekeurd?

Op de Linkedin van een ambtenaar, die erg actief is met zijn mening delen, lezen we dat er voor 1 januari 12 parkeerautomaten geplaatst moeten worden, 42 automaten aangepast moeten worden, alle blauwe stenen verwijderd moeten worden, honderden verkeersborden vervangen moeten worden en verschillende parkeersystemen aangepast moeten worden. 

Als u het aan Vrij! vraagt is dat vrij kort dag.

4. Kan de wethouder garanderen dat er voor de vaststelling door de raad op 12 oktober geen aanbestedingen zijn gedaan om de nieuwe parkeerplannen op tijd in te kunnen voeren?