Meteen naar de inhoud

Vrij! presenteert kandidatenlijst voor de verkiezingen van 21 maart

Als nieuwe, lokale partij is Vrij! de afgelopen maanden nauwkeurig bezig geweest met het samenstellen van de kandidatenlijst. Daarbij uitgaande van de principes: betrokkenheid, deskundigheid en kwaliteit. Met trots presenteren wij u onze kandidatenlijst, met daarop kandidaten met verschillende achtergronden, komend uit verschillende politieke stromingen. Gezamenlijk gaan zij zich inzetten voor de Beverwijkse en Wijk aan Zeese belangen. Hieronder stellen zij zich graag aan u voor.
1. Kelly Uiterwijk
2. Puck Witte
3. Silvain Vierstraete
4. Halil Kocak
5. Roderick Waijers
6. Julius Boele
7. Ina van Rijswijk-Eelman
8. Ruud Magre
9. Lars van Roijen
10. Theo de Vries
11. Wim Bakker
12. Liesbeth Criens
13. Liz De Vries
14. Frans Koster
Kelly Uiterwijk, 23 jaar, is verkozen tot lijsttrekker van Vrij! Zij is vanaf zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in politiek en loopt al een aantal jaren mee in de Beverwijkse politiek. Kelly gaat zich met Vrij! inzetten voor een mooier Beverwijk, door vraagstukken met betrokkenheid en deskundigheid te behandelen. Veiligheid, minder regeldruk en een goed ondernemersklimaat zijn voor haar speerpunten.
Puck Witte, 71 jaar, is juridisch bestuurskundige en sinds 2006 actief in de Beverwijkse politieke arena. Puck is speciaal de politiek ingegaan omdat zij de komst van de grote zorgtaken vanuit Rijk en Provincie naar de gemeentes, goed wilde begeleiden. Puck is een echte doener die graag ook de minder ‘populaire’ onderwerpen aanpakt. Begrotingen, jaarrekeningen, gemeenschappelijke regelingen, ze bijt zich er helemaal in vast.. Ze wil binnen Vrij! haar ervaring delen en zal zich gaan richten op het hele sociale domein alsmede financiën.
Silvain Vierstraete M-ANP, 57 jaar, is verpleegkundig specialist GGZ. Momenteel is hij werkzaam bij de Parnassia groep als regiebehandelaar werkzaam binnen een opnamekliniek. Silvain wil de discussie over de zorg gaan voeren op de inhoud. Hij wil duidelijkheid creëren voor de ontvanger en is daarom voor één gezin = één zorgregisseur. Vanuit zijn vakgebied gaat hij een waardevolle bijdrage leveren om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Hierbij moet de focus van kwantiteit naar kwaliteit.
Halil Kocak, 34 jaar, is werkzaam bij een productiebedrijf en een gedreven vrijwilliger bij Stichting Beheer Turks Cultureel Centrum op de Kerkbeeklaan. Hij heeft hier onder andere huiswerkbegeleiding aan jongeren gegeven en heeft sportactiviteiten georganiseerd voor zowel de volwassenen als de jongeren. Halil heeft nu een functie in het bestuur. In de politiek wil hij zich breder gaan inzetten voor Beverwijk. Hij vindt veiligheid en netheid in de wijken belangrijk en wil zich daarnaast richten op goede ouderenzorg en gelijke kansen in het onderwijs.
Roderick Waijers, 37 jaar, is docent geschiedenis en mentor op het Kennemer College. Hij woont al meer dan 10 jaar met veel plezier in het SOMA gebied. Roderick wil zich inzetten voor de kansen binnen het onderwijs. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn en kan ontwikkelen binnen de maatschappij.
Julius Boele, 19 jaar, is een enthousiaste student Bestuurskunde. Hij is geboren in Beverwijk en heeft inmiddels in drie verschillende wijken gewoond. Hij wil graag de jongeren een stem geven binnen onze partij en de jongeren nauwer betrekken bij de politiek. Daarnaast vindt hij het belangrijk om kunst en culturele initiatieven de ruimte te geven.
Ina van Rijswijk-Eelman, 63 jaar, is al 25 jaar eigenaresse van restaurant Klein Zwitserland in Wijk aan Zee. Ina gaat zich inzetten voor het toerisme en de leefbaarheid in Wijk aan Zee. Ina is een warm voorstander van een betere bereikbaarheid van de Noordpier. Zij vindt het belangrijk dat ondernemers de ruimte krijgen om evenementen te organiseren zonder de last van onnodige vergunningen.
Ruud Magre, 64 jaar, is werkzaam in het onderwijs als conciërge, binnenkort gaat hij met pre-pensioen. Daarnaast is hij erg actief in het verenigingsleven. Hij bekleedt bestuursfuncties bij verschillende sport-en spel clubs. Ruud is sociaal betrokken en streeft naar een leefbaar Beverwijk met de hulp van de inwoners. Verdraagzaamheid en transparant werken zijn daarbij zijn motto.
Lars van Roijen, 20 jaar, studeert commerciële economie in Amsterdam. Lars voetbalt bij DEM en geeft daar ook training aan een jeugdelftal. Hij werkt op de Beverwijkse Bazaar. Hij wil zich inzetten om de drempel tussen jongeren en lokale politiek te verkleinen. Ook heeft hij ervaring met het organiseren van naschoolse sportactiviteiten.
Theo de Vries, 73 jaar, is circa 45 jaar woonachtig in Beverwijk. Hij is naast zijn werk volop bezig geweest met politiek, sport en sociale activiteiten. In Vrij! heeft hij een partij gevonden, met leden van diverse pluimage, die de gemeentelijke politiek een nieuwe impuls kan geven. Met een knipoog zegt hij: “We will make Beverwijk great again!”.
Wim Bakker RMT, 43 jaar, is werkzaam als makelaar. In zijn vrije tijd is hij enthousiast vrijwilliger bij voetbalclub DEM. Wim is al sinds jaar en dag geïnteresseerd in politiek en wil zich nu actief gaan inzetten voor de lokale belangen. Hij staat voor een leefbare woonomgeving en een betere verstandhouding tussen de lokale overheid, de bedrijven en haar inwoners waarbij er zoveel mogelijk ruimte moet zijn voor initiatieven.
Liesbeth Criens, 69 jaar, is na haar actieve leven als secretaresse bij directie inkoop Hoogovens, thans actief als moeder, grootmoeder en mantelzorger. Liesbeth is breed geïnteresseerd in het wel en wee van Beverwijk en Wijk aan Zee.
Liz De Vries, is van Engelse afkomst. Zij is eigenaresse van het taleninstituut Bizzy Lizzy. Zij geeft als native speaker Engelse taaltraingen. Liz woont al meer dan 30 jaar met veel plezier in onze stad. Na een stroef begin heeft Beverwijk zich aan haar aangepast. Ze is een groot pleitbezorger van een onafhankelijk Beverwijk, centraal gelegen in de IJmond.
Frans Koster, 72 jaar, is werkzaam als jurist en zelf jarenlang actief geweest in de Beverwijkse politiek, onder andere als wethouder. Hij heeft aan de wieg gestaan van zowel de Oostelijke als de Westelijke Randweg. Frans is erevoorzitter van B.V.V. De Kennemers. Vanuit zijn senioriteit werkt hij mee aan Vrij! Hij is bij de verkiezingen lijstduwer en vindt betrokkenheid en deskundigheid, los van de partijpolitiek, erg belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.