Meteen naar de inhoud

Onduidelijkheid in financiële raadscommissie

Woensdagavond was er de raadscommissie over de financiële stukken. Op de agenda de jaarstukken 2017 en de voorjaarsnota 2018. Deze stukken worden in de raad van 5 juli verder inhoudelijk behandeld. Tijdens de raadscommissie ontstond er wat onduidelijkheid over de financiering van de lichtprojectoren (kunst) op onze nieuwe Breestraat. De onduidelijkheid ontstond door de afwijkende beantwoording van twee wethouders. Naar aanleiding daarvan heeft VRIJ! een aanvullende schriftelijke vraag ingediend: “In de raadscommissie van 20-06-2018 heeft de fractie VRIJ! de volgende vraag gesteld: Op pagina 56 van de jaarstukken zien we onder het taakveld cultuurpresentatie, cultuurproductie en cultuurparticipatie de lichtprojecties op de vernieuwde Breestraat terug, waarbij de projectoren zijn ontworpen door een kunstenaar. Is dit kunstwerk gedekt onder dit taakveld of onder de kosten project centrum?
Uit de beantwoording van wethouders Erol en Van den Berg heb ik op kunnen maken dat we de lichtprojectoren terugvinden onder het taakveld cultuurpresentatie, cultuurproductie en cultuurparticipatie omdat de schetsontwerpen onder dit taakveld vallen.
Echter heb ik van wethouder Erol begrepen dat de lichtprojectoren gedekt zijn uit de aanjaagregeling en van wethouder Van den Berg dat deze gedekt zijn vanuit het project centrum. Graag zou ik duidelijkheid verkrijgen over deze kwestie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.