Meteen naar de inhoud

VRIJ! stelt artikel 41 vragen inzake regeldruk Smaakmarkt

Naar aanleiding van een bericht op Facebook heeft VRIJ! een onderzoek ingesteld naar de toenemende regeldruk bij evenementen. Over de Smaakmarkt hebben we direct schriftelijke vragen ingediend. Wij wachten de beantwoording van het college af.

Op zondag 24-06-2018 is er een bericht op facebook gepubliceerd van het tijdschrift ‘De Vrijstaat Roetz’. In dit bericht valt te lezen dat de Smaakmarkt en andere activiteiten het steeds lastiger krijgen door de regeldruk. Naar aanleiding van dit bericht heeft VRIJ! contact gezocht met de organisatie van de Smaakmarkt. Het blijkt voornamelijk te gaan om de nieuwe regel die verplicht stelt dat de Smaakmarkt dit jaar beveiliging inhuurt.
1) Wat zijn de overwegingen van het college om de Smaakmarkt de nieuwe regel op te leggen om beveiliging in te huren?
2) Wat is er veranderd in de situatie van de Smaakmarkt waardoor dit, in tegenstelling tot vorige jaren, ineens nodig is?
3) De smaakmarkt is een evenement grotendeels georganiseerd door vrijwilligers met vriendelijke prijzen voor standhouders en daardoor lage prijzen voor eten en drinken voor bezoekers. Is het college zich ervan bewust dat de kosten voor inhuur van beveiliging stevig drukken op de begroting van de smaakmarkt?
4) Is het college het met VRIJ! eens dat de Smaakmarkt van grote toegevoegde waarde is voor ons toeristische dorp Wijk aan Zee?
5) Is het college het met VRIJ! eens dat het bijzonder jammer is als de Smaakmarkt niet op dezelfde voet verder kan door toenemende regeldruk en bijbehorende kosten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.