Meteen naar de inhoud

Algemene beschouwingen 2018

Afgelopen week werd de begroting 2019 vastgesteld door de gemeenteraad. Vrij! heeft tijdens de algemene beschouwingen aandacht gevraagd voor het gratis parkeren. We vinden het jammer dat er, ondanks dat er dekkingsmogelijkheden genoeg zijn, geen ruimte is gevonden door dit college om het uurtje tussen 17:00 en 18:00 gratis te houden. Alleen de PvdA en SamenBeverwijk steunden onze motie. Waar wel veel geld heen gaat (meer dan 7 ton) is een heel aantal onderzoeken. Als de resultaten van deze onderzoeken positief uitvallen is er geen ruimte in de begroting de komende jaren om deze plannen uit te voeren. Dat vindt Vrij! zonde van het geld. De tweede motie van Vrij! ging over het toegankelijk maken van het strand voor mindervaliden middels een blauwe loper. Dat is een mat van gerecyclede PET-flessen die het mogelijk maakt voor mensen in een rolstoel en mensen die slecht ter been zijn om zelf naar de zee te gaan. Jammer genoeg vond wethouder Niele het niet nodig en ontraadde zij de raad om deze motie aan te nemen. De motie is met steun van PvdA, SamenBeverwijk en GemeenteBelangen door een meerderheid van de raad verworpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.