Meteen naar de inhoud

Bestemmingsplan Wijk aan Zee

De afgelopen maanden is Vrij! druk bezig geweest met het Bestemmingsplan Wijk aan Zee. We hebben ons ingezet voor het behoud van Camping Aardenburg. Hierover hadden wij een amendement gemaakt. Helaas is dit amendement per hoofdelijke stemming verworpen. Ook hebben wij ons hard gemaakt voor de strandhuisjes, die door de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan ineens een overgangsregeling zagen verdwijnen, waardoor sommige huisjes al vanaf 2019 niet meer op het strand konden staan. De overgangsregeling blijft gehandhaafd en dus hebben de strandhuisjes uitstel gekregen tot 2023. Vrij! betreurt het dat bij dit bestemmingsplan een actueel akoestisch onderzoek en een gezondheidseffectenscreening missen, waardoor gezondheid en milieukwaliteit niet optimaal zijn opgenomen binnen dit plan. Ook vrezen wij dat de kaders van de ontwikkellocaties te breed zijn, waardoor daar onwenselijke zaken gebouwd kunnen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.