Meteen naar de inhoud

PERSBERICHT Motie van Wantrouwen tegen Wethouder Niele

De gezamenlijke oppositiepartijen zijn ontsteld over de handelwijze van wethouder Niele.
Een chronologische opsomming van feiten:
-Wethouder Niele heeft bewust tijdens de commissievergadering van vorige week de Raad en over haar hoofd de inwoners van Beverwijk verkeerd geïnformeerd.
– Kort voor de raadsvergadering heeft wethouder Niele in een mail aan de Raad ‘in vertrouwen’ toegegeven dat de informatie niet correct was.
-Gisteravond tijdens de raadsvergadering is een schorsing ingelast, waarbij een en ander “in vertrouwen” werd besproken, om te bezien of het te behandelen onderwerp
(Inzamelen PBD) hierdoor beïnvloed werd.
-Hedenochtend zijn de gezamenlijke oppositiepartijen echter tot de conclusie gekomen dat een dergelijke manier van bewust verkeerde informatie verschaffen niet ‘in vertrouwen’ kan en mag worden afgedaan. Met “In vertrouwen” wordt hier immers bedoeld: onder geheimhouding.

Een dergelijke handelswijze wordt ook wel een politieke doodzonde genoemd, als wethouder dien je te allen tijde de gemeenteraad en de inwoners correct, volledig en waarheidsgetrouw te informeren. Vanwege het feit dat de wethouder heeft toegegeven dat zij de Raad bewust onjuist heeft geïnformeerd, is de vertrouwensrelatie geschonden en kunnen de oppositiepartijen niets anders doen dan tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een Motie van wantrouwen tegen deze wethouder in te dienen.

De gezamenlijke oppositiepartijen
(SamenBeverwijk, Democraten Beverwijk, Vrij!, Gemeentebelangen Beverwijk & PvdA)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.