Meteen naar de inhoud

Vrij! zet zich in voor beperking overlast transformatorstation

Vanwege de landelijke opgave om meer windenergie op te wekken komen er voor de kust van Noord-Holland een aantal windmolenparken. De energie die opgewekt wordt komt via kabels aan land in Wijk aan Zee, vanwaar dit doorgeleid wordt naar een Tennet transformatorstation dat gerealiseerd wordt op het terrein van Tata Steel. Transformatorstations kunnen een bromtoon, zogenaamd Laag Frequent Geluid veroorzaken, waar omwonenden veel last van kunnen hebben. De afgelopen tijd heeft Vrij! zich door het indienen en ondersteunen van meerdere moties ingezet om geluidsoverlast te voorkomen, dan wel zoveel mogelijk te beperken. In de telegraaf van 3 augustus jongstleden komt onze fractievoorzitter aan het woord in een artikel over dit onderwerp. Ook de dorpsraad Wijk aan Zee en bewonersinitiatief Bandebrom komen aan het woord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.