Meteen naar de inhoud

Inloopavond Tennet in Wijk aan Zee

Gisteravond organiseerde Tennet een drukbezochte inloopvond over het kabeltracé van het windpark op zee en de uitbreiding van het transformatorstation in Café de Zon in Wijk aan Zee. De Integrale Effect Rapportage over Hollandse Kust West Beta ligt sinds maandag ter inzage. De komende weken kunnen belangstellenden daarop reageren. Vrij! maakt zich grote zorgen over de verdere uitbreiding van het transformatorstation en de bromtoon die daarbij (waarschijnlijk) ontstaat. Ook de magnetische straling die vrijkomt bij de ondergrondse kabels vinden wij zorgwekkend. Wij doen ons best om hierover meer duidelijkheid te verkrijgen bij de verantwoordelijke en uitvoerende instanties; Tennet en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wij blijven ons inzetten voor het voorkomen van hinder voor de inwoners van Wijk aan Zee en West-Beverwijk. Wij merken dat binnen de gemeente Beverwijk niet alle know-how in huis is om dit grote project goed te overzien. Daarom is ons bestuur nu grotendeels afhankelijk van experts van Tennet en het ministerie van EZK. Wij vinden het belangrijk dat de gemeente zelf de kennis in huis heeft en niet afhankelijk is van de uitvoerende instanties. Een voorstel om binnen de Gemeente Beverwijk zelf de kennis te organiseren zouden we dan ook zeker steunen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.