Meteen naar de inhoud

Confrontatie tussen VRIJ! en wethouder tijdens raad 28 mei

Tijdens de raadsvergadering van 28 mei jl., knetterde het even tussen fractievoorzitter Kelly Uiterwijk en wethouder Haydar Erol. Het onderwerp was een amendement dat VRIJ! heeft ingediend over het raadsvoorstel over landgoed Adrichem. VRIJ! vindt de financiële basis voor het raadsvoorstel te wankel, en wilde met een amendement (zie hieronder) de beslispunten in het raadsvoorstel aanscherpen. Met name om meer duidelijkheid en zekerheid te bieden aan de betrokken sportclubs.

De wethouder heeft naar aanleiding van dit amendement gebeld met de fractievoorzitter. De wethouder gaf aan dat het amendement alleen steun van de coalitiepartijen zou krijgen, als VRIJ! zou instemmen met het raadsvoorstel. Maar VRIJ! laat zich niet, zoals het op ons overkomt,  chanteren om voor een raadsvoorstel te stemmen dat volgens ons niet goed is. Het gaat ons niet om politiek gewin. Als wij een plan niet goed vinden, dan stemmen we daarmee niet in.

Tijdens de raadsvergadering heeft Kelly de raad geïnformeerd over het telefoontje van de wethouder. De wethouder reageerde nogal pittig op het verhaal over het telefoontje. Hij zei dat hij “teleurgesteld” was door Kelly en dat hij open en transparant was geweest. Hij ontkende dat hij handjeklap had bedreven, en beweerde dat VRIJ! de zaken verkeerd had voorgesteld. De wethouder zei zelfs dat hij boos was op VRIJ!. Uiteraard ontraadde hij het amendement.

De wethouder was zelf zeer positief over zijn raadsvoorstel: het zou goed zijn voor de werkgelegenheid, duurzaamheid en het zou Beverwijk ook groener maken. De velden van BHC zijn van kunstgras. Die zijn groen van kleur, maar gemaakt van plastic. En hoe werkgelegenheid wordt gestimuleerd is ons niet duidelijk.

Een meerderheid van de raad heeft ingestemd met het raadsvoorstel. VRIJ! heeft natuurlijk tegen gestemd. Wij blijven dit dossier kritisch volgen. Wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.