Meteen naar de inhoud

Voorstel schimmelproblemen opnemen in prestatieafspraken unaniem aangenomen

Eerder is Vrij! een  meldpunt schimmeloverlast gestart, omdat wij erg geschrokken waren van de schimmel- en vochtproblemen in de Indische buurt. We realiseerden ons al snel dat dit probleem mogelijk ook in andere wijken van Beverwijk speelt. Op ons meldpunt kregen wij inderdaad veel meldingen uit verschillende wijken van Beverwijk.

Daarom zijn wij gaan onderzoeken op welke manier we dit probleem konden aanpakken voor alle bewoners van Beverwijk. De minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft eerder al landelijk geprobeerd schimmelproblematiek aan te pakken, daarbij was het belangrijk dat gemeentes hun rol pakten.

Gisteravond hebben wij een voorstel ingediend in de gemeenteraad van Beverwijk om de aanpak van schimmel- en vochtproblemen op te nemen in de prestatieafspraken tussen de gemeente en de woningcorporaties. Op deze manier kan je als gemeente echt de aanpak van schimmel- en vochtproblemen bevorderen.

Dit voorstel is unaniem door de gehele gemeenteraad aangenomen. De wethouder heeft ook gelijk aangegeven dat hij het nog dit jaar gaat meenemen in de prestatieafspraken en dat het zeer waarschijnlijk ook gaat lukken om het nog dit jaar daadwerkelijk op te nemen in de prestatieafspraken. Dat houdt in dat het vanaf 2021 erin staat.

Voor de Indische buurt geldt dat de wethouder met Pré Wonen heeft gesproken en dat Pré Wonen heeft aangegeven dat er vanaf volgende week een aannemer in de buurt is om klussen te doen. Deze kan door bewoners gevraagd worden om problemen op te lossen in de woning.

Ik hoop dat de woningcorporaties door deze nieuwe afspraken met de gemeente hun rol pakken en de problemen gaan oplossen.  Heeft u ook last van schimmel en/of vochtproblemen in uw sociale huurwoning en ziet u volgend jaar geen verbetering in de aanpak van schimmelproblemen in uw woning? Neemt u dan alstublieft contact met ons op?

Lees hier het hele voorstel terug: voorstelschimmel