Meteen naar de inhoud

Presentatie eerste gedeelte RIVM rapport grafietregens

Naar aanleiding van de grafietregens in Wijk aan Zee in 2018 is het RIVM een onderzoek gestart naar gezondheid in de IJmond. Vandaag is het eerste gedeelte van het rapport openbaar geworden. Onderstaande passage komt uit het RIVM rapport:

“Uit onderzoek van het RIVM blijkt inderdaad dat de luchtkwaliteit vaker matig tot onvoldoende is in de IJmond. Ook blijkt dat er in de IJmond meer acute gezondheidsklachten worden gemeld bij de huisarts dan in andere industriegebieden en op het platteland. Deze klachten, die het Nivel bij huisartsen heeft verzameld, zijn bijvoorbeeld benauwdheid, hoofdpijn, misselijkheid en pijn op de borst. Dit onderzoek geeft géén antwoord op de vraag wat de oorzaak is van de gezondheidsklachten. In de omgeving van Tata Steel komen vaker hogere concentraties fijnstof (PM10) voor dan in delen van Nederland zonder zware industrie.”
Vanavond zal er een toelichting op het rapport gegeven worden voor inwoners. Deze toelichting is vanaf 19:30 te volgen via deze link: https://www.noord-holland.nl/…/Online_toelichting_op…