Meteen naar de inhoud

Vrij! lanceert verkiezingsprogramma 2022-2026

Met nog 5 maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen lanceert de lokale partij Vrij! het partijprogramma voor de periode 2022-2026. Met een scherp en helder partijprogramma wil Vrij! tijdig de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee betrekken bij haar plannen voor de komende vier jaar. Daarbij gaat Vrij! de hete hangijzers zeker niet uit de weg. In ons partijprogramma hebben we het dan ook over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar altijd staat het belang van Beverwijk en Wijk aan Zee voorop.

Veiligheid is voor Vrij! top prioriteit. Daarbij ligt de focus op de aanpak van drugsoverlast en jeugdoverlast, waarbij de handhaving zich gaat richten op échte problemen. Het is zaak om de financiën eindelijk op orde te krijgen. We stoppen dan ook met onbetaalbare prestigeprojecten. Beverwijk en met name Wijk aan Zee worden zwaar belast door de omliggende industrie. De gezondheid komt op 1, dat houdt in dat we stoppen met het stapelen van voor de gezondheid negatieve effecten. We pakken achterstallig wegenonderhoud aan. Iedereen moet makkelijk van A naar B kunnen komen, daarbij is zeker ook ruimte voor de auto. In het centrum voeren we gratis parkeren in. We gaan op korte termijn bouwen op plekken waar dat realistisch is. Binnen de wettelijke kaders krijgen Beverwijkers voorrang bij een sociale huurwoning. We willen weer één vaste ophaaldag in de maand voor grofvuil invoeren en Vrij! zegt NEE tegen een fusie met Heemskerk en/of Velsen.

Fractievoorzitter Kelly Uiterwijk: “Ik ben enorm trots op ons partijprogramma. Het is tijd voor een realistisch bestuur met praktische oplossingen. Het wordt tijd dat we zaken weer op zijn Beverwijks gaan aanpakken. Geen oeverloze visies, gewoon aan de bak! We gaan uitdagingen nooit uit de weg en hebben er dan ook enorm veel zin in om ook de komende vier jaar weer voor u aan de slag te gaan” 

Lees ons volledige partijprogramma op onze website www.vrijbeverwijk.nl. Ook is het mogelijk om ons vanaf 6 november te bezoeken in ons winkelpand aan de Breestraat 108. Hier kunt u ook de papieren versie van ons partijprogramma lezen. We zijn vanaf dan geopend op woensdagen van 11:00 tot 14:00 uur en zaterdagen van 12:00 uur tot 16:00 uur.