Meteen naar de inhoud

De Algemene Beschouwingen

De begroting van de Gemeente Beverwijk voor 2024 was bedroevend slecht onderbouwd. In plaats van, zoals vorige jaren, toe te lichten waar de 150 miljoen belastinggeld aan besteed gaat worden is ervoor gekozen om enkel te verwijzen naar de kadernota. De kadernota was echter weer niet ingedeeld in dezelfde onderwerpen als de begroting, waardoor het al met al een niet te controleren stuk werd.

Helaas was de meerderheid van de gemeenteraad laconiek over het totale gebrek aan informatie. Met name de coalitiepartijen Samen Lokaal, D66, PvdA, CDA en O’ns Beverwijk vonden het allemaal wel prima en besloten dat ze hun controlerende taak niet uit hoeven te voeren, want ze vertrouwen op de wethouder.

Vrij!, VVD en FvD voelden zich genoodzaakt om tegen de begroting te stemmen. Vrij! stemt normaal altijd voor de begroting. Wij vinden het dan ook betreurenswaardig dat we door het totale gebrek aan informatie, waardoor we onze controlerende taak niet konden uitvoeren, gedwongen werden om tegen de begroting te stemmen.

Zie de bijdrage van onze fractievoorzitter Kelly Uiterwijk terug in deze video.