Meteen naar de inhoud

Een kijkje in de rol als Steunfractielid bij Vrij! Beverwijk

Vince Taskin is sinds de verkiezingen van 2022 steunfractielid bij Vrij! In onderstaand blog vertelt hij meer over zijn werkzaamheden bij de partij. Ook vanavond vertegenwoordigt hij Vrij! weer in de raadscommissie.

Zoals sommigen van jullie al weten doe ik naast mijn fulltime recruiterswerk en vrijwilligerswerk óók nog eens mijn bijdrage als steunfractielid bij de politieke fractie Vrij! Beverwijk in de gemeenteraad van Beverwijk. Ik wil jullie graag een kijkje geven in wat ik zoal doe. Mijn werk is behoorlijk divers en dat maakt het juist zo leuk en interessant!

Een groot deel van mijn tijd gaat naar het ondersteunen van onze raadsleden. Dit kan variëren van administratieve taken zoals het bijhouden van documenten en notulen, tot het voorbereiden van (commissie)vergaderingen en het verzamelen van informatie over specifieke onderwerpen. In de voorbereiding spit ik daarvoor agenda’s, beleidsstukken, rapporten en andere documenten door waaruit ik informatie omvorm tot standpunten. Binnen onze fractie speel ik een actieve rol tijdens de interne vergaderingen. We bespreken dan de agenda van de komende raadsvergaderingen, strategieën en standpunten.

Een van de leukste dingen die ik doe, is het onderhouden van contact met onze achterban. Ik praat met inwoners, verenigingen en bedrijven om feedback en ideeën op te halen. Naast mijn werk binnen de fractie staat ook het bezoek naar verschillende overleggen, expertmeetings, evenementen en andere netwerkbijeenkomsten op het programma.

In 2026 is het weer zover. Dan staan de nieuwe gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Tijdens verkiezingsperioden en de midterms help ik mee met de campagneactiviteiten van Vrij! Beverwijk. Dit doe ik zowel online als zichtbaar op straat. Het is altijd spannend en leuk om samen te werken aan het vergroten van onze zichtbaarheid en steun. In de verkiezingen van 2022 kreeg ik het vertrouwen van maar liefst 123 kiezers.

Dit alles doe ik op vrijwillige basis, met slechts een kleine vrijwilligersbijdrage. Het geeft me veel voldoening om een bijdrage te leveren aan onze gemeenschap en om samen met mijn fractiegenoten te werken aan een beter Beverwijk. Daarnaast is mijn rol als steunfractielid ontzettend leerzaam!
Ik hoop dat jullie nu een beter beeld hebben van wat ik doe als steunfractielid. Het is een uitdagende maar super leuke rol, en ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor onze inwoners, verenigingen en bedrijven.

Heb je vragen of wil je meer weten? Laat het me gerust weten!